چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۰۴

بیماری های گوارشی در زمان بارداری کدامند؟

۲۳ بازديد
به گزارش مجله پزشکی بهترین پزشک بیماری های گوارشی از جمله علائم و مشکلاتی است که اغلب خانم های باردار در طول دوران بارداری آن را تجربه می کنند و بعضا ممکن است علائمی آزاردهنده باشد. برخی خانم ها علائم گوارشی را تجربه می کنند که خاص دوران بارداری می باشد.

برخی بیماران باردار علائم مزمن گوارشی را نشان می دهند که به مراقبت و توجه خاصی در دوران بارداری نیاز دارد. از رایج ترین آنها می توان به هموروئید یا بواسیر اشاره کرد که معمولا در اواخر دوران حاملگی و با اضافه کردن وزن زیاد همراه است.

بواسیر بافتی عروقی است که در مقعد و قسمت انتهایی روده بزرگ می باشد و در دوران بارداری به دلیل گشاد و متورم شدن این رگ ها نشانه های متعددی به وجود می آید که با توجه به هموریید داخلی و خارجی با یکدیگر فرق دارد و باید آنها را کنترل کرد.

درمان مشکلات و بیماری های گوارشی در حاملگی پیچیده است چون باید تلاش کرده و اطمینان حاصل کرد که جنین تا جای ممکن از عوارض جانبی داروها یا خطرات بالقوه جراحی در امان است.

مطالعه بیشتر :https://bestmedic.ir/category/digestive

به همین خاطر هدف پزشک متخصص بیماری های زنان و زایمان این خواهد بود که تا زمان تولد فرزند شما علایمتان را تاجای ممکن بدون دارو یا با به حداقل رساندن نیاز شما به دارو یا عمل جراحی کنترل کند.

کسب اطلاعات بیشتر : https://bestmedic.ir/category/obstetrics-and-gynecology

بیماری عای شایع در دوران حاملگی

تهوع و استفراغ

حالت تهوع بدون استفراغ در اوایل بارداری شایع است و در 50 تا 90 درصد بارداری ها گزارش می شود در حالی که وجود تهوع و استفراغ در 25 تا 55 درصد بارداری ها گزارش شده است. فاکتورهایی که ریسک حالت تهوع در بارداری را افزایش می دهد عبارت است از جوان بودن، چاقی، تجربه بارداری اول و استفاده از سیگار. تهوع می تواند در بارداری های بعدی هم وجود داشته باشد اما احتمالا دوره کوتاه تری دارد.

رفلاکس

رفلاکس که به عنوان سوزش معده نیز شناخته می شود در بارداری شایع است و 45 تا 80 درصد خانم های بارداری این عارضه را تجربه می کنند. 52 درصد خانم ها در سه ماه اول دچار رفلاکس می شوند و نرخ شیوع آن در سه ماهه دوم و سوم به ترتیب 24 تا 40 و 9 درصد می باشد. حرکت غیر نرمال مری، کاهش فشار اسفنکتر مری و افزاش فشار معده که ناشی از بارداری می باشد در ایجاد رفلاکس دوره بارداری دخیل است.

سنگ صفرا

بارداری با افزایش احتمال ایجاد سنگ صفراوی ارتباط دارد زیرا پانکراتیت (التهاب لوزالمعده) در دوران بارداری متداول است. برداشت کیسه صفرا دومین جراحی شایع در دوران بارداری محسوب می شود. مکانیسم دقیق ایجاد سنگ صفرا در دوران بارداری شناخته شده نیست اما 31 درصد خانم ها مایع صفراوی غلیظ همراه با رسوبات کوچک را تولید می کنند و دو درصد خانم ها نیز به سنگ صفرا دچار می شوند.

زخم معده

زخم معده در دوران بارداری چندان شایع نیست. تصور بر این است که به دلیل کاهش ترشح اسید معده زخم معده در دوران بارداری بهتر می شود. سیگار کشیدن، استفاده از الکل، استرس، وضعیت اجتماعی اقتصادی و سابقه قبلی در ابتلا به زخم معده در این میان دخالت دارد.

اسهال

اسهال در 34 درصد خانم های باردار اتفاق می افتد و مشابه با افراد غیر باردار می باشد. عوامل عفونی مانند سالمونلا از شایع ترین علل ایجاد اسهال محسوب می شود. استفاده از غذاهای آلوده، داروها و وجود سندرم روده تحریک پذیر در ایجاد اسهال دخالت دارد. بیماری التهابی روده نیز می تواند در دوران بارداری تشدید شود.

یبوست

شیوع یبوست در بارداری بین 11 تا 38 درصد تخمین زده می شود. کاهش تحرک روده کوچک، کاهش مقدار هورمونی به نام موتیلین، کاهش حرکت کولونیک، افزایش جذب آب و مکمل های آهن از جمله فاکتورهایی است که در ایجاد یبوست می تواند دخیل باشد.

اگر خانمی قبل از باردار شدن مشکل گوارشی دارد بهتر است ابتدا آن را درمان کند زیرا قطعا با بارداری بر مشکلات گوارشی او افزوده خواهد شد . ضمن اینکه برای تشخیص و درمان لازم است اقدام هایی مثل آندوسکوپی ، نمونه برداری ، عمل مداخله ای انجام شود که حتما انجام این کارها برای خانم باردار سخت خواهد بود . از سوی دیگر ، در این دوران محدودیت دارویی وجود دارد و نمی توان  راحت داروهای مناسب و موثر را تجویز کرد.

تغذیه سالم و تاثیرات آن بر کنترل و درمان بیماری ها

۲۱ بازديد
داشتن یک رژیم غذایی متعادل برای ما مفید است. این ها، منافع استثنایی و بلند مدت هستند. به همین دلیل است که ما مزایای خوردن سالم و تاثیری که بر رفاه ما دارد را درک می کنیم.
حتمالا برای شما هم پیش آمده است که تصمیم گرفتید، رژیم غذایی سالمی را شروع کنید، اما نمی‌دانستید چه غذاهایی را در برنامه قرار دهید و کدام یک را حذف کنید. برای تغذیه سالم باید انواع مواد غذایی از گروه‌های غذایی عمده را در برنامه خود قرار دهید.
گروه میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل، محصولات لبنی کم‌چرب و پروتئین بدون چربی، از جمله حبوبات، آجیل و دانه‌ها و چربی‌های سالم همگی غذاهای سالم بوده و باید در رژیم غذایی شما گنجانده شوند.
امروزه بسیاری از محققان بر این باورند که ابتلا به بیماری‌ها تا حد زیادی با نوع رژیم غذایی در ارتباط است. این در حالی است که متخصصان پیش از این معتقد بودند، بیماری‌هایی مانند دیابت نوع 2، چاقی، بیماری قلبی، سکته مغزی و برخی سرطان‌ها توسط یک جهش ژنی ایجاد می‌شوند.
اما اکنون به‌طورکلی این شرایط را به شبکه‌ای از اختلالات بیولوژیکی نسبت می‌دهند و رژیم غذایی را به عنوان یکی از عوامل اساسی در این اختلال شناخته می‌شود، به این دلیل که رژیم غذایی ما فاقد تعادل لازم از مواد مغذی است.
بیماری کبد چرب
بیماری کبد چرب به دلیل تجمع سلول‌های چربی در کبد ایجاد می‌شود و به‌صورت عادی در افراد سالم نیز وجود دارد؛ اما با افزایش آن سلامتی افراد را به خطر می‌اندازد. کبد یکی از اعضای مهم بدن است که نه‌تنها در تولید بسیاری از متابولیت‌ها نقش دارد، بلکه به پاکسازی سموم از خون و بدن نیز کمک می‌نماید، در نتیجه چنانچه کبد چرب به وضعیت خطرناکی برسد ممکن است به نارسایی و التهاب کبد منجر شده و فرد مجبور شود از پیوند کبد و دیالیز استفاده کند.
کبد چرب شامل دو نوع کبد چرب الکلی و کبد چرب غیرالکلی هستند که نام آن‌ها به دلیل منبع ایجاد بیماری به این صورت گذاشته شده است. و برای درمان کبد چرب در هر گریدی بایستی سبک زندگی خود را مورد بازبینی قرار دهید.
کبد چرب را در ۴ گرید تقسیم‌بندی می‌کنند که در گرید ۳ آن فیبروز کبدی رخ می‌دهد و گرید ۴ سیروز کبدی است که در این مرحله کبد وضعیت عملکردی نرمالی نداشته و تولید هورمون و پردازش مواد مغذی و سم زدایی از بدن به‌صورت طبیعی انجام نمی‌شود و به همین دلیل بیماران نیازمند دریافت پیوند هستند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد کبد چرب اینجا کلیک کنید
 
از خطرات کبد چرب در گرید ۳ می‌توان به ضعف، از دست دادن اشتها، کاهش وزن سریع، خارش پوست، احساس گیجی، تورم پاها، زرد شدن چشم‌ها و پوست بدن، درد و تورم شکم، بزرگ شدن پستان‌ها در مردان و... اشاره نمود.
تغذیه و نقش آن بر دیابت
افرادی که مبتلا به دیابت هستند باید با بررسی و تحت کنترل داشتن سطح قندخون خود، برنامه غذایی دقیقی داشته باشند. برنامه غذایی مبتلایان به دیابت با انجام تست و آزمایش قندخون و با تجویز و توصیه متخصص تهیه می‌شود.
تغذیه افراد دیابتی و اشخاصی که علائم دیابت را تجربه می کنند به صورتی تنظیم می‌شود که مواد خوراکی هم نیاز بدن را برطرف کنند و هم قندخون را در حالت نرمال حفظ کند. برای مطالعه بیشتر در مورد دیابت اینجا کلیک کنید
بنابراین افراد دیابتی باید یک رژیم حاوی مواد غذایی مفید و فاقد هرگونه مواد غذایی مضر و عامل تشدید دیابت داشته باشند.
ممکن است بپرسید آیا اگر به دیابت مبتلا شدیم تغذیه ما با دیگران متفاوت‌ خواهد بود؟ بله مسلما رژیم غذایی فرد مبتلا به دیابت، تفاوت‌هایی با یک فرد عادی دارد. برخی تصور می‌کنند که رژیم دیابتیک به این معناست که هرگونه شیرینی و قند باید از رژیم غذایی حذف شود؛ اما به این صورت نیست.
برای اینکه بتوانید قندخون را کنترل کنید، در گام نخست باید وعده‌های غذایی سنگین را کم کنید. تغذیه روزانه خود را به شش وعده غذای سالم تبدیل کنید. در این سبک رژیم شما می‌توانید طبق دستور پزشک متخصص مواد غذایی متنوعی مصرف کنید؛ اما به صورت کنترل شده و در زمان مناسب. حتما باید سه وعده غذای اصلی میل کنید.
تاثیرات تغذیه سالم بر در مان بیماری زگیل تناسلی
در اغلب موارد زگیل تناسلی بدون هیچ دخالتی و نیاز به درمانی خود بخود از بین می رود. مطالعات نشان می دهد که نیمی از زگیل های پوستی به خودی خود در طی یک سال، و حدود دو سوم آنها ظرف دو سال از بین می روند. وبرخی از تحقیقات نشان می دهد که ۶۰ تا ۷۰% آنها طی سه ماه و بدون درمان از بین می روند. اطلاعات بیشتر در مورد زگیل تناسلی را در اینجا بخوانید
ولی برای زگیل های تناسلی دردناک و مسری درمانهای پزشکی همچون دارو درمانی (استفاده از اسید سالیسیلیک)، سرما، نیتروژن مایع (“انجماد” زگیل برای از بین بردن بافت)، الکتروسرجری (سوزاندن)، لیزر، و برش زگیل وجود دارد.
دیگر درمان های بالقوه زگیل تناسلی شامل بلئومایسین (یک داروی ضد سرطان است که به زگیل تزریق می شود )، اینترفرون (یک درمان برای تقویت واکنش ایمنی بدن به زگیل)، و دیگر اشکال ایمونوتراپی. حتی برخی از موارد فرایند استفاده از نوار چسب هر ۶ روز یک بار انجام می پذیرد.